Tag: Elbasan

  • Lakror with Leeks and Scallions (Vegan)

    Lakror with Leeks and Scallions (Vegan)

    *To make 1 flax egg: mix 1 tbsp ground flax with 3 tbsp water. Let sit for 15 minutes to thicken. Filling With oil and salt to taste, sauté the leeks and scallions until soft. Turn off the heat and make the batter. Batter In a bowl, mix 440ml of water with the flour and…

  • Lakror me Purri dhe Qepë të Reja (Vegan)

    Lakror me Purri dhe Qepë të Reja (Vegan)

    Nevojiten: Purri Qepë të Reja Krypë 150g Miell gruri 150g Miell misri 660ml ujë 1 vezë e lirit* *Për të bërë 1 vezë të lirit: përzieni 1 lugë gjelle fara të bluara të lirit me 3 lugë gjelle ujë. Lëreni të qëndrojë për 15 minuta që të trashet. Mbushja Me vaj dhe krypë për shije,…