Supë Pule

  • 3-4 lugë vaj ulliri
  • 1-2 qepë
  • 2-3 thelba hudër
  • 2-3 karrota
  • 1-2 speca
  • 1/2 kig mish pule
  • 1l lëng mishi (chicken broth)
  • 2 vezë
  • Fide pasta

I prenë mesatarisht të vogla qepën, hudrën, karrotat, specat dhe i fërgon bashkë për disa minuta në vaj ulliri. Ia shton copat e pulës së prerë në katrore të vogla. I fërgon edhe 5-10 minuta deri sa të skuqet mishi. I shton krypë dhe biber sipas shijes. Ia shton lëngun e mishit edhe i vlon në temperaturë të ulët për 20-30 minuta. E ulë temperaturën edhe i shton dy vezë të plota, i përzien lehtë në supë. I shton edhe pak fide edhe e len me nejtë 2-3 minuta. E servon të ngrohtë.

Supe e ngrohte pule

Posted

in

,

by

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + 19 =