Pite me spinaq


Përbërësit

Për 4-6 persona nevojiten:
  • 500-600 gr (4 gota) miell
  • 2-3 gota ujë
  • pak kripë
  • pak vaj
  • gjalpë
  • 1kg spinaq
  • djath (crumbled feta)
  • 2-3 vezë
  • jogurt
  • 1 gotë qumësht

Brumi

Miellit ia shton 2-3 gota ujë, pak kripë, pak vaj dhe e perzien. E ngjeshë mirë dhe e le të rrijë për 15-20 minuta, pastaj e ndanë në kuleq të vegjël. Kuleqet i shtrinë ngapak, i lyen me gjalpë dhe i bën nga 3 bashkë, i le edhe 15 minuta të lëshohen përsëri. Kur të jene lëshuar i shtrinë dhe i qet ne tepsi: e shtrine njeren pete qe t'i mbuloje edhe skajet e tepsisë, ne mënyrë që ato skaje të kthehen sipri petes, i lynë me gjalpë. Keshtu duke i shtri,i lyn dhe e qet gjysmen e peteve, pastaj e hedh fillin ne mes (eshte mirë qe edhe petët përpara tu hedhet pak fill ose vetëm ajke me gjalpë.

Filli

nje kg spinaq ose edhe me pak, grihet. I shtojmë nje qepe te grire, kripë dhe nje gjysmë gjalpi të shkrirë, të nxehtë. Poashtu i shotjmë një copë djath, një ajkë dy-tri vezë, pak kos, pak qumësht dhe nje-dy lugë miell qe masa mos të lëshojë ujë. Këtë fill e qet në mes të petëve të cilat i ke shtrirë. Pjesen tjeter të petëve i qet sipri. Piten e lyen në fund me gjalpë. E pjekë në temperaturë 250C (450F). Kur të piqet e mbulon me një pecetë.


Comments

Kysmet said…
Brumi: 500-600 gr miell,i hedh 2-3 gota uje,pak krip pak vaj dhe e perzien,e ngjeshe mire e le ashtu per 15-20 minuta,pastaj e ndane ne kuleq te vegjel.kuleqet i shtrine ngapak i lyen me gjalpe dhe i bene nga tre bashk,i le edhe 15 minuta te leshohen perseri.Kur te jene leshuar i shtrine dhe i qet ne tepsi : e shtrine njeren pete qe ti mbuloje edhe skajet e tepsise,ne menyre qe ato skaje te kthehen sipri petes.i lyne me gjalpe. Keshtu duke i shtri,i lyn dhe e qet gjysmen e peteve ,pastaj e hedh fillin ne mes( eshte mire qe edhe petet perpara tu hedhet pak fill ose vetem ajke me gjalpe.

Filli: nje kg spinaq ose edhe me pak,grihet,i hedhim,nje qepe,krip dhe nje gjysme gjalpi te shkrire,te nxehte. Poashtu i hedhim nje cope djath,nje ajke dytri veze,pak kos pak qumesht dhe njedy luge miell qe masa mos te leshoje uje.kete fill e qet ne mes te peteve,te cilat i ke shtrire. Pjesen tjeter re peteve i qet sipri. Piten e lyen ne fund me gjalpe.e pjeke ne zjarr 250(450) kur te piqet e mbulon me nje pecete .

Popular Posts