Featured Post

Pite me spinaq

Për 4-6 persona nevojiten: 500-600 gr /4 cups miell 2-3 gota uje pak krip pak vaj gjalpe 1kg spinaq djath, crumbled feta 2-3 veze ...

Friday, November 7, 2008

Pite me spinaq

Për 4-6 persona nevojiten:
500-600 gr /4 cups miell
2-3 gota uje
pak krip
pak vaj
gjalpe
1kg spinaq
djath, crumbled feta
2-3 veze
jogurt
1 cup qumësht

Brumi:

Miellit ia shton 2-3 gota uje, pak krip, pak vaj dhe e perzien. E ngjeshë mirë dhe e le të rrijë për 15-20 minuta, pastaj e ndanë në kuleq të vegjël. Kuleqet i shtrinë ngapak, i lyen me gjalpë dhe i bën nga 3 bashkë, i le edhe 15 minuta të lëshohen përsëri. Kur te jene leshuar i shtrine dhe i qet ne tepsi: e shtrine njeren pete qe ti mbuloje edhe skajet e tepsise, ne menyre qe ato skaje te kthehen sipri petes, i lyne me gjalpe. Keshtu duke i shtri,i lyn dhe e qet gjysmen e peteve, pastaj e hedh fillin ne mes (eshte mire qe edhe petet perpara tu hedhet pak fill ose vetem ajke me gjalpe.

Filli: 
nje kg spinaq ose edhe me pak, grihet. I shtojmë nje qepe te grire, kripë dhe nje gjysmë gjalpi të shkrirë, të nxehtë. Poashtu i shotjmë një copë djath, një ajkë dy-tri vezë, pak kos, pak qumësht dhe nje-dy lugë miell qe masa mos të lëshojë ujë. Këtë fill e qet në mes të petëve të cilat i ke shtrirë. Pjesen tjeter të petëve i qet sipri. Piten e lyen në fund me gjalpë. E pjekë në temperaturë 250C (450F). Kur të piqet e mbulon me një pecetë.Xata's creation, Janar 2016. Me miell të kombinuar, 1/2 white, 1/2 whole grain. It was delicious!

1 comment:

Kysmet said...

Brumi: 500-600 gr miell,i hedh 2-3 gota uje,pak krip pak vaj dhe e perzien,e ngjeshe mire e le ashtu per 15-20 minuta,pastaj e ndane ne kuleq te vegjel.kuleqet i shtrine ngapak i lyen me gjalpe dhe i bene nga tre bashk,i le edhe 15 minuta te leshohen perseri.Kur te jene leshuar i shtrine dhe i qet ne tepsi : e shtrine njeren pete qe ti mbuloje edhe skajet e tepsise,ne menyre qe ato skaje te kthehen sipri petes.i lyne me gjalpe. Keshtu duke i shtri,i lyn dhe e qet gjysmen e peteve ,pastaj e hedh fillin ne mes( eshte mire qe edhe petet perpara tu hedhet pak fill ose vetem ajke me gjalpe.

Filli: nje kg spinaq ose edhe me pak,grihet,i hedhim,nje qepe,krip dhe nje gjysme gjalpi te shkrire,te nxehte. Poashtu i hedhim nje cope djath,nje ajke dytri veze,pak kos pak qumesht dhe njedy luge miell qe masa mos te leshoje uje.kete fill e qet ne mes te peteve,te cilat i ke shtrire. Pjesen tjeter re peteve i qet sipri. Piten e lyen ne fund me gjalpe.e pjeke ne zjarr 250(450) kur te piqet e mbulon me nje pecete .